Германският министър на транспорта Фолкер Висинг отхвърли възможните наказателни мита в

...
Германският министър на транспорта Фолкер Висинг отхвърли възможните наказателни мита в
Коментари Харесай

Германският транспортен министър отхвърли наказателните мита срещу китайските електромобили

Германският министър на превоза Фолкер Висинг отхвърли вероятните наказателни мита вследствие на следствието на Европейската комисия по отношение на дотациите за китайски електрически транспортни средства, предава Ройтерс.

" По принцип не мисля доста за издигането на пазарни бариери ", сподели Висинг пред понеделнишкото издание на вестник Augsburger Allgemeine.

Подобна изолационистка политика може да провокира верижна реакция, която ще нанесе огромни вреди на немската стопанска система, сподели Висинг.

" Днес колите, на следващия ден химическите артикули и всяка обособена стъпка сама по себе си прави света по-беден ", сподели Висинг от насочената към бизнеса Свободна демократическа партия (СвДП).

" Трябва да сме сигурни, че произвеждаме нашите електрически транспортни средства конкурентно - за Германия и за международните пазари ", добави той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен този месец обяви започването на разследване дали да се наложат наказателни мита, с цел да се защитят производителите на коли в Европейски Съюз против вноса на електрически автомобили от Китай, за които комисиите споделят, че се възползват от несъразмерни държавни дотации.

Китай разкритикува следствието като протекционистко и предизвести, че то ще навреди на икономическите връзки, угриженост, споделяна и от немската автомобилна промишленост.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек от партията на Зелените, в противен случай, приветства стъпката, като сподели, че би трябвало да се подхващат дейности, в случай че следствието на Европейски Съюз откри всеобщи нарушавания на разпоредбите за конкуренция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР